Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/5661
Назва: Релігійні алегорії у поемі І. Драча "Чорнобильська мадонна"
Автори: Лещенко, Тетяна Олександрівна
Дата публікації: 1992
Видавець: Полтавський державний педагогічний інститут ім. В.Г.Короленка
Бібліографічний опис: Лещенко Т. О. Релігійні алегорії у поемі І. Драча "Чорнобильська мадонна" / Т. О. Лещенко // Релігійна традиція в духовному відродженні України : всеукр. наук. конф. – Полтава, 1992.– С. 175–176.
Короткий огляд (реферат): Релігійна символіка, особливо біблійного походження, виконує в сучасній поезії одну з провідних функцій, виражаючи широке коло найактуальніших, найболючіших і найсокровенніших проблем цивілізованої людини. У творчому світі провідного українського поета І. Драча звернення до релігійних алегорій – не випадковість, не стилізація, не орнаментування на догоду тимчасовим кон'юнктурним міркуванням. Глибокий світ біблійної символіки відіграє перш за все роль того духовного орієнтира, до якого спрямовує свого сучасника поет у сповіданні на моральне очищення, повернення до цілющих джерел Добра, Віри, Надії, Любові. Поетові вдалося віднайти глибокі, трагічні за своєю суттю асоціативні зв'язки, що пронизують історичні пласти до загальнолюдських першооснов і дають змогу відчути драматичну долю людської цивілізації, яка сама себе знищує.
Ключові слова: Іван Драч
поема "Чорнобильська мадонна"
релігійна символіка
біблійні мотиви
асоціативні образи
гуманістичні ідеали
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/5661
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра українознавства та гуманітарної підготовки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Religiini.pdf252,38 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.