Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/5663
Назва: Про деякі аспекти гуманітарної підготовки студентів-медиків
Автори: Лещенко, Тетяна Олександрівна
Юфименко, Вікторія Георгіївна
Дата публікації: 1994
Видавець: Вищий державний навчальний заклад України "Українська медична стоматологічна академія"
Бібліографічний опис: Лещенко Т. О. Про деякі аспекти гуманітарної підготовки студентів-медиків / Т. О. Лещенко, В. Г. Юфименко // Гуманітарна та екологічна підготовка студентів : тези навч.-метод.конф. – Полтава, 1994. – С. 42–43.
Короткий огляд (реферат): Майбутній лікар суверенної України – це людина, яка не тільки досконало володіє своєю спеціальністю, а й людина високої культури, милосердя, має широку ерудицію, високу громадянську і національну свідомість. І головне –людина, яка вдумливо ставиться до найгостріших проблем сучасного світу, зокрема переймається почуттям власної причетності до гірких плодів свого «господарювання» на Землі, глобального нищення природи. Людина, в якій тісно переплітаються такі, здавалось би, різні вияви культури, як ставлення до культурного, зокрема і мовного генофонду нації. Вихованню такої людини-фахівця значною мірою має сприяти процес гуманізації освіти.В усьому світі найуніверсальнішим носієм знань та виразом духовного феномена нації є її мова. Міра культури особистості, незалежно від фаху, визначається мірою мовної культури.
Ключові слова: гуманітарна підготовка
студенти медичних ВНЗ
українська мова
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/5663
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра українознавства та гуманітарної підготовки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Pro_deyak_aspekti.pdf252,41 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.