Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/5833
Назва: Фактори, що формують здоров’я студента медика, можливість їх корекції
Автори: Кострікова, Юлія Анатоліївна
Пустовойт, Ганна Леонідівна
Ярмола, Тетяна Іванівна
Дата публікації: 2011
Видавець: Вищий державний навчальний заклад України "Українська медична стоматологічна академія"
Бібліографічний опис: Кострікова Ю. А. Фактори, що формують здоров’я студента медика, можливість їх корекції / Ю. А. Кострікова, Г. Л. Пустовойт, Т. І. Ярмола // Формування здорового способу життя студентів-медиків засобами освіти : матеріали навч.-метод. конф. – Полтава, 2011. – С. 105–107.
Короткий огляд (реферат): У вищих навчальних закладах є наявними множинні стрессогенні ситуації. Підлітки прагнуть досягнення визнання та високого статусу серед студентів-однолітків та викладачів. Втрата контролю над результатами своєї діяльності, невизначеність майбутнього не тільки знижує мотивацію студентів щодо навчання, а й викликає почуття страху та непевності, що призводить до раннього розвитку симптомів професійного вигорання. Коротко- та довгострокові наслідки неконтрольованої соціальної ситуації проявляються як пасивність, безпорадність, тривожні стани, невпевненість в собі, розчарування, що в кінцевому рахунку породжують тривожність, депресивні стани, психічні пошкодження. Соціальна підтримка зі сторони професійного оточення, в першу чергу викладачів, стає витоком позитивних емоційних переживань, допомагає при вирішенні конфліктних ситуацій, уберігає від негативних наслідків гострої конкуренції. Недостатня соціальна підтримка призводить до розвитку почуття відчуженості від результатів діяльності та зниження самооцінки [9]. В умовах постійної конкуренції студентів, викладачі часто стикаються з напруженістю, а іноді й ворожістю в колективах. Працівники охорони здоров'я повинні мати навички спілкування з молоддю та раннього виявлення психологічних проблем. Введення штатної посади лікаря-психолога, та тісна співпраця викладацького складу, кураторів груп з ним та студентами може суттєво покращити психологічну ситуацію в колективах.
Ключові слова: фактори
студент медик
здоров’я
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/5833
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра внутрішньої медицини № 2

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
faktoryform.pdf214,28 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.