Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/6067
Назва: Іван Мірчук – дослідник української духовності
Автори: Білецька, Вікторія Вікторівна
Билецкая, Виктория Викторовна
Biletska, V. V.
Дата публікації: 12-тра-2017
Видавець: ГО "Причорноморський центр досліджень проблем суспільства".
Бібліографічний опис: Білецька В. В. Іван Мірчук – дослідник української духовності / В. В. Білецька // Розвиток сучасного суспільства в умовах глобальної нестабільності : матеріали міжнародної науково-практичної конференції (м. Одеса, Україна, 12-13 травня 2017 року). – Одеса: ГО "Причорноморський центр досліджень проблем суспільства", 2017. – С. 18–22.
Короткий огляд (реферат): Спадщина видатного українського мислителя І. Мірчука настільки багатогранна та різноманітна, що охопити її в межах однієї розвідки не видається можливим, оскільки тематика його наукових розвідок просто вражає. До кола наукових зацікавлень автора входили: історія,педагогіка, філософія, історія літератури та культури. Однак особливе місце у творчих здобутках І. Мірчука належить філософській проблематиці. Але і тут помітним є вплив широкого світогляду вченого на вибір сфери філософських інтересів. В університетські роки І. Мірчук захоплювався філософією І. Канта (особливо його цікавила проблема простору у спадщині німецького філософа), пізніше наукова увага була спрямована на проблеми аксіології та етики, результатом чого стали праці «Історія грецької етики». Вже у цих працях виразно звучить проблематика зв’язку між поодинокими елементами загально філософічного світогляду, що склала основи для подальших досліджень у цьому напрямку та привела вченого до головної проблеми його філософських шукань-проблеми національного світогляду як вияву національної духовності.
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/6067
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Фаховий медико-фармацевтичний коледж

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Biletska 6.pdf164 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.