Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/6127
Назва: Використання пробіотику у протоколі лікування герпетичних стоматитів у дітей
Інші назви: Використання пробіотику у протоколі лікування герпетичних стоматитів у дітей
Автори: Поліщук, Тетяна Вікторівна
Бабаніна, Світлана Максимівна
Сенчакович, Юлія Володимирівна
Казакова, Катерина Станіславівна
Федорич, Тетяна Трохимівна
Дата публікації: 2010
Видавець: Ужгород: Ужгородський національний університет.
Бібліографічний опис: Використання пробіотику у протоколі лікування герпетичних стоматитів у дітей / Т. В. Поліщук, С. М. Бабаніна, Ю. В. Сенчакович [та ін.] // Актуальні питання профілактики і лікування стоматологічних захворювань : матеріали наук.-практ. конф. стоматологів Закарпаття з міжнарод. участю, Ужгород, 16-17 квітня 2010 року. – Ужгород, 2010. – С. 161–163.
Короткий огляд (реферат): Гострий герпетичний стоматит, збудником якого є вірус простого герпесу, одне з найчастіших вірусних захворювань дитячого віку з вираженими змінами на слизовій оболонці ротової порожнини. Формування імунної відповіді при герпетичній інфекції є складним і багатокомпонентним процесом. Відомо, що резистентність організму до вірусу герпесу визначається активністю натуральних кілерів, макрофагів, а також здатністю клітин переробляти і представляти вірусспецифічний антиген Т-лімфоцитам. При цьому вирішальний вплив на характер перебігу герпетичної інфекції надає специфічний клітинний імунітет, опосередкований Т-лімфоцитами. Вірусемія істотно знижує активність клітинного і гуморального імунітету, приводячи до вторинного імунодефіциту. Порушення функції імунної системи сприяє впровадженню і активації інших видів інфекції, особливо бактерій, грибів і порушенню складу мікрофлори порожнини рота і кишечника, що приводить до розвитку дисбактеріозу. Порушення мікрофлори, зміни імунного статусу і прояву хвороби слід розглядати в єдності, де роль пускового механізму може належати у кожному конкретному випадку будь-якому з цих компонентів. Безперечно доведено, що мікрофлора впливає на фізіологічні процеси слизової оболонки, барʼєрну функцію,місцеву і системну імунну запальну відповідь. Враховуючи складний патогенез розвитку гострого герпетичного стоматиту у дітей, вельми актуальним є застосування препаратів, які містять пробіотичні бактерії і вітаміни - які поновлюють мікробіоциноз ротової порожнини, кишечника.
Ключові слова: герпетичний стоматит
діти
пробіотики
ISSN: 978-966-347-060-3
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/6127
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра дитячої стоматології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vykorystannya_probiotykiv.pdf359,2 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.