Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/6173
Назва: Спосіб моделювання переломів нижньої щелепи у лабораторних тварин (щурів)
Автори: Гаврілов, Володимир Олексійович
Лузін, Владислав Ігоревич
Силенко, Юрій Іванович
Сткляніна, Любов Валеріївна
Шубладзе, Георгій Кокийович
Назаренко, Тетяна Миколаївна
Носіков, Андрій Андрійович
Кристофович, Денис Валерьєвич
Білоцький, Миколай Олександрович
Дата публікації: 15-вер-2006
Видавець: ДП “Український інститут промислової власності”
Бібліографічний опис: Пат. 16998 Україна, МПК (2006) A 61C 19/00. Спосіб моделювання переломів нижньої щелепи у лабораторних тварин (щурів) / Гаврілов В. О., Лузін В. І., Силенко Ю.І. [та ін.] ; заявник і патентовласник ВНДЗУ «Україська медична стоматологічна академія». – № u200600384 ; заявл. 16.01.2006 ; опубл. 15.09.2006, Бюл. № 9 .
Короткий огляд (реферат): Спосіб моделювання переломів нижньої щелепи у лабораторних тварин (щурів), при якому наносять крізну кісткову рану тіла нижньої щелепи та ведуть післяопераційний період, який відрізня- ється тим, що, починаючи з першої фази перебігу ранового процесу, нанесення кісткової рани ниж- ньої щелепи лабораторним тваринам (щурам) здійснюють зовнішнім доступом на рівні медіаль- ного кореня першого моляра і ментального отвору з подальшим ушиванням зовнішньої рани з дотри- манням правил асептики та антисептики. 2. Спосіб по п. 1, який відрізняється тим, що на- несення кісткової рани нижньої щелепи виконують з пошкодженням слизової оболонки коміркового відростка у зоні нанесення пошкодження та з руй- нуванням коренів першого моляра. 3. Спосіб по п. 1, який відрізняється тим, що за три доби до нанесення кісткової рани нижньої ще- лепи тваринам попередньо моделюють гострий пародонтит. 4. Спосіб по п. 1, який відрізняється тим, що про- тягом усього терміну експеримента функцію ниж- ньої щелепи не обмежують.
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/6173
Розташовується у зібраннях:Патенти
Інтелектуальна власність. Кафедра післядипломної освіти лікарів-стоматологів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
getdocument (2).pdf109,41 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.