Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/6354
Назва: Підготовка лікарів-інтернів з розділу «Дитяча стоматологія» на перехідному етапі до ринкової економіки
Автори: Павленко, Людмила Григорівна
Шешукова, Ольга Вікторівна
Дата публікації: 1997
Видавець: Вищий державний навчальний заклад України «Українська медична стоматологічна академія»
Бібліографічний опис: Павленко Л. Г. Профілактика стоматологічних захворювань в регіоні з високим вмістом фтору в питній воді:/ Л. Г. Павленко, О. В. Шешукова // Особливості організації навчального процесу на перехідному етапі до ринкової економіки : навч.-метод. конф. – Полтава, 1997. – С. 80–81.
Короткий огляд (реферат): Післядипломна підготовка лікаря-стоматолога на перехідному етапі до ринкової економіки передбачає деякі особливості як теоретичного, так і практичного плану. З цією метою кафедрою післядипломної підготовки лікарів-стоматологів внесені доповнення в навчальний план підготовки лікарів-інтернів з розділу "Дитяча стоматологія". Перш за все, розширене уявлення лікарів-стоматологів про загальну програму "Сімейний лікар". Внесені зміни, спрямовані на розширення теоретичних знань та практичних навичок з надання стоматологічної допомоги хворим різного віку. Особливої актуальності набуває профілактика стоматологічних захворювань, починаючи від вагітності до шкільного віку. Цей розділ програми доповнений практичними заняттями та семінарами. У тематичний план занять введені лекції з менеджменту та маркетингу, які сприяють адаптації спеціаліста до складних умов сьогодення. Враховуючи недостатнє фінансування, безкоштовність надання стоматологічної допомоги дітям, що призводить до низької забезпеченості обладнанням та матеріалами, ведеться пошук можливостей для вирішення першочергового питання — підготовки лікаря-інтерна. З цією метою, використовуються бази фірма "Дентсплай" — учбовий центр "Комподент" та інші. Така співпраця дає можливості /Лікарям-інтернам вивчати напрямки профілактики, які розроблені' закордонними фірмами. Лікарі-інтерни залучаються.'до роботи міжнародних семінарів, що поліпшує їх теоретичні знання. Таким чином, доповнення та розширення програми сприяє підготовці лікаря до умов роботи в період переходу до ринкової економіки. На кафедрі післядипломної підготовки лікарів-стоматологів при вивченні розділу "Дитяча стоматологія" приділяється велика увага контролю знань та практичних навичок, які отримані лікарями-інтернами під час навчання в інтернатурі. Проводяться семінари та клінічні конференції, на яких розширюються уявлення про сучасні аспекти лікування та профілактики стоматологічних захворювань. Це сприяє впровадженню в практичну діяльність лікарів-стоматологів новітніх технологій та матеріалів, підвищенню якості надання стоматологічної допомоги в умовах нестабільної економічної ситуації.
Ключові слова: дитяча стоматологія
діти
ринкова економіка
маркетинг
лікар-інтерн
економіка
дентсплай
сучасні аспекти лікування
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/6354
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра дитячої стоматології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Pidhotovka_likariv_interniv.pdf115,05 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.