Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/6358
Назва: Профілізація викладання ділової української мови в УМСА
Автори: Лещенко, Тетяна Олександрівна
Дата публікації: 2000
Видавець: Вищий державний навчальний заклад України "Українська медична стоматологічна академія"
Бібліографічний опис: Лещенко Т. О. Профілізація викладання ділової української мови в УМСА / Т. О. Лещенко // Профілізація викладання дисциплін у медичному вузі : матеріали конф. – Полтава, 2000. – С. 35–37.
Короткий огляд (реферат): Викладання ділової української мови в УМСА чітко диференційоване відповідно до профілю медичного і стоматологічного факультетів. Лексику медичного і стоматологічного профілю студенти мають змогу вивчити на основі методичних розробок для аудиторної і самостійної роботи. Контроль здійснюється у вигляді самостійної та індивідуальної роботи над текстами, які мають профільне спрямування відповідно на медичному і стоматологічному факультетах. Виправданою формою філологічного аналізу став переклад текстів із російської українською, індивідуально для кожного студента дібрані тексти з гістології, анатомії, а для студентів стоматологічного факультету - відповідного професійного спрямування. Ще одним видом вправ, який зарекомендував себе як дуже продуктивний засіб формування українськомовних професійних навичок, є редагування тексту. Наведені зразки завдань для поточного контролю.
Ключові слова: ділова українська мова
медичний факультет
стоматологічний факультет
профілізація
поточний контроль
переклад тексту
редагування тексту
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/6358
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра українознавства та гуманітарної підготовки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Profilizaciya.pdf268,94 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.