Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/6437
Назва: Удосконалення контролю знань лікарів-інтернів при вивченні стоматології дитячого віку
Автори: Шешукова, Ольга Вікторівна
Шешукова, Ольга Викторовна
Sheshukova, O. V.
Дата публікації: 1995
Видавець: Вищий державний навчальний заклад України «Українська медична стоматологічна академія»
Бібліографічний опис: Шешукова О. В. Удосконалення контролю знань лікарів – інтернів при вивченні стоматології дитячого віку /О. В. Шешукова // Удосконалення методів контролю знань студентів. – Полтава, 1995. – С. 49.
Короткий огляд (реферат): Лікарі-інтерни за фахом «Стоматология дитячого віку» навчаютсья в інтернатурі один рік: у заочній чистині 7 місяців, очній — 4. У заочній частині контроль знань з кожного роїді.іу програми організований керівниками бази у формі співбесіди на семінарах. Підсумковий піврічний контроль проводитсья за графіком у січні. Визначаєтсья рівень професійної підготовки тестовим методом та співбесіда. Ступінь про¬ фесійної підготовки перевіряється під час прийому хворого по якості обстеження, діагтостики та виконанні необхідних маніпуляцій. Д ля тестового контролю підготовані ситуаційні задачі, рентгенограми, результати лабораторних досліджень. Оцінюються не тільки теоретична підготовка, a ie і вміння лікаря інтерпре'і'уїші и р езу ль т а т лабораторних та інструментальних методів досліджений, формувати діагної, скласти план лікування хворого. Співбесіда в комісії з кожним лікарем інтерном визначає можливість подальш ого навчання в інтернатурі. У процесі ішичимпн проводиться рубіжний, в кінці циклу - заключний контроль теоретичних іншії, лікарів інтернів і визначається рівень оволодіння практични¬ ми навичками. Крім лікарів інтернів за фахом «Стоматологія дитячого віку», цей розділ вивча¬ ють лікарі інк рпи їм фахом »Стоматологія». Навчальний план складає 112 годин, з них — 17 год. семінари і 21 год. лекції. Н а початку навчання визначається ба¬ зисний рівень теоретичних знань. Набуті знання контролюються на кожному практичному і.ш и г іі і перевіряються на семінарах та клінічних конференціях. Після закінченим циклу лікарі ін терни складають залік, на якому одержують ком¬ плексну оцінку: ш практичні навички, щ о визначаються при прийомі хворого та за результатами ниріїнсчіня тестових задач. Підсумковий річний екіамен можна провести за результатами рейтингових оцінок з усіх розділім за весі, період навчання в інтернатурі.
Ключові слова: Лікарі-інтерни
Лікарі-інтерни
інтернатура
теоретична підготовка
план лікування
навчальний план
семінар
конференція
контроль знанб
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/6437
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра дитячої стоматології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Udoskonalennya_pidhotovky_pomichnyka_likarya-stomatoloha.pdf42,02 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.