Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/6476
Назва: Англомовні запозичення як один із шляхів збагачення лексики сучасної німецької мови
Автори: Протовень, Оксана Павлівна
Протовень, Оксана Павловна
Protoven, O. P.
Ніколаєва, Наталія Миколаївна
Николаева, Наталья Николаевна
Nikolaieva, N. M.
Дата публікації: 2017
Бібліографічний опис: Протовень О. П. Англомовні запозичення як один із шляхів збагачення лексики сучасної німецької мови / О. П. Протовень, Н. М. Ніколаєва // Актуальні питання лінгвістики, професійної лінгводидактики, психології і педагогіки вищої школи : збірник статей ІІ Всеукр. наук.-практичн. Конференції з міжнар. участю, 8–9 червня, 2017. – м. Полтава: ВДНЗУ «УМСА». – С. 194–196.
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто англомовні запозичення, шляхи їх інтенсивного надходження у сучасну німецьку мову, способи запозичення та їх інтеграція, лексикографічне опрацювання лексичних одиниць. Актуальність дослідження зумовлюється необхідністю теоретичного узагальнення змін у лексичній системі німецької мови під впливом англомовних запозичень, бо мова як соціальне явище перебуває разом із суспільством у постійному розвитку. Лексика, як динамічна підсистема мови, є найбільш сприйнятливою до змін і безпосередньо реагує на те, що відбувається у суспільстві; в ній відображаються наші уявлення про різноманітні явища позамовної дійсності. Тема англійських запозичень німецької мови стала об'єктом вивчення для багатьох як вітчизняних, так і зарубіжних лінгвістів (Х. Ціндлер, Б. Карсиен, Г. Фінка, Й. Пфінцер, В. Фирек, І. Арнольд, О.Соболевський, Р.Брандт, Є. Карський, М.Фасмер) та інтерес до цієї проблематики з часом не згасає, що свідчить про її багатоаспектність і невичерпність. Мова як явище багатогранне, що постійно розвивається, безперервно постачає лінгвістам новий матеріал для досліджень. Мета статті – виявити інтегративні особливості англомовних запозичень у системі німецької мови та провести оглядовий аналіз нових лексичних одиниць шляхом аналізу існуючих запозичень з англійської мови й особливостей їх використання та визначенням позамовних чинників, які стимулюють входження англіцизмів у лексичну систему німецької мови.
Ключові слова: запозичення
німецька мова
англіцизм
інтеграція
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/6476
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра іноземних мов з латинською мовою та медичною термінологією

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Anhlomovni_zapozychennia .pdf299,39 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.