Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/6611
Назва: Деякі аспекти оптимізації виховного потенціалу гуманітарних дисциплін у медичному ВНЗ
Автори: Лещенко, Тетяна Олександрівна
Дата публікації: 1997
Видавець: Одеський державний медичний університет
Бібліографічний опис: Лещенко Т. О. Деякі аспекти оптимізації виховного потенціалу гуманітарних дисциплін у медичному ВНЗ / Т. О. Лещенко // Проблеми підготовки медичних та фармацевтичних кадрів України : матеріали наук.-метод. конф. – Одеса, 1997. – С. 89.
Короткий огляд (реферат): Гуманність як одна з визначальних професійних рис медика має органічно сполучатися з глибоко усвідомленим почуттям національної гідності громадянина України, частки її духовного, інтелектуального потенціалу. Формування саме таких якостей особистості майбутніх лікарів - одна з важливих цілей використання виховного потенціалу циклу гуманітарних дисциплін. Охарактеризовано освітньо-виховний комплекс, створений на курсі українознавства Української медичної стоматологічної академії, в якому виховну функцію виконують усі ланки навчального процесу – від належним чином оформлених аудиторій до прагнення максимально використовувати виховний потенціал освітнього змісту курсів «Ділова українська мова», «Українська та зарубіжна культура», «Основи психології та педагогіки». Так, у одній із навчальних аудиторій створено музей прикладного мистецтва та побуту України, в іншій – кабінет-експозиція «Полтавщина в духовній скарбниці України» та ін.
Ключові слова: гуманітарні дисципліни
медичний ВНЗ
виховний потенціал
оптимізація
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/6611
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра українознавства та гуманітарної підготовки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Deyaki aspekti optimizatsii.pdf194,95 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.