Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/6682
Назва: З досвіду профілізації предмета "Ділова українська мова" в Українській медичній стоматологічній академії
Автори: Лещенко, Тетяна Олександрівна
Дата публікації: 2002
Видавець: Буковинська державна медична академія
Бібліографічний опис: Лещенко Т. О. З досвіду профілізації предмета "Ділова українська мова" в Українській медичній стоматологічній академії / Т. О. Лещенко // Актуальні проблеми підготовки фахівців у вищих медичних та фармацевтичному навчальних закладах України : матеріали наук.-метод. конф. – Чернівці, 2002. – С. 394–395.
Короткий огляд (реферат): Курс "Ділова українська мова" цілком адаптований до профілю ВМНЗ, зокрема медичного і стоматологічного факультетів. Ураховуючи специфіку медичних спеціальностей, вивчаємо такі питання: труднощі наголошення українських медичних термінів (зокрема акцентуємо на тих моментах, коли наголос диференціює лексичне значення слова); пароніми в медичній лексиці; внормовані лексичні синоніми в медичній лексиці; апостроф у медичних термінах; правопис складних слів медичних термінів; труднощі правопису деяких частин мови в мові медицини; типові помилки в медичній лексиці, викликані білінгвізмом, їх корекція; складні випадки перекладу в професійній мові медиків; культура мовлення медика. Усі вищевказані теми розглядаються на основі значного за обсягом лексичного матеріалу, дібраного з різних джерел і концентрованого в методичних рекомендаціях для самостійної аудиторної та позааудиторної роботи студентів. Ці рекомендації щорічно доповнюються, поглиблюється їхній зміст у плані адаптації профільних медичних і стоматологічних дисциплін.
Ключові слова: ділова українська мова
аудиторна робота
позааудиторна робота
профілізація
медичний факультет
стоматологічний факультет
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/6682
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра українознавства та гуманітарної підготовки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Z_dosvidu_profilizacii.pdf252,15 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.