Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/684
Назва: Пищевая аллергия у детей как ключевое звено в реализации атопии
Інші назви: Food allergy in children as a key link in the reali zation of atopy
Харчова алергія у дітей як ключова ланка реалізації атопії
Автори: Ткаченко, Ольга Ярославовна
Tkachenko, O. Y.
Ткаченко, Ольга Ярославівна
Дата публікації: 2014
Видавець: Вищий державний навчальний заклад «Буковинський державний медичний університет МОЗ України»; Всеукраїнська громадська організація «Асоціація неонатологів України»
Бібліографічний опис: Ткаченко О. Я. Пищевая аллергия у детей как ключевое звено в реализации атопии. / О. Я. Ткаченко // Неонатологія, хірургія та перинатальна медицина. — 2014. — Т. IV, № 1(11). — С. 106 — 113.
Короткий огляд (реферат): Точная распространенность пищевой аллергии среди населения в целом до конца неизвестна. Согласно данным метаанализа, почти у 12% детского населения подозревается наличие пищевой аллергии. Тем не менее, доказанная её распространенность составляет около 3%, когда диагноз основывается на пероральном провокационном введении пищи, что является «золотым стандартом». Под термином «гиперчувствительность к пище» подразумевают любые патологические проявления, связанные с приемом пищи. Согласно молекулярным механизмам развития, эти реакции в основном делятся на «пищевую непереносимость» и «пищевую аллергию». IgE-опосредованная реакция является фактически главным путем реализации аллергии. Не- IgE-опосредованная реакция, или клеточно-опосредованный ответ, включают те реакции, в которых специфические клетки, ответственные за аллергические реакции, в основном вовлекают желудочно-кишечный тракт. В реализации смешанных типов реакций принимают участие оба пути формирования гиперчувствительности; Точна поширеність харчової алергії серед населення в цілому до кінця невідома. Згідно даних метааналізу, майже у 12% дитячого населення можна запідозрити наявність харчової алергії. Проте, за допомогою перорального про- вокаційного тесту, який на сьогоднішній день залишається «золотим стандартом», доведено, що її поширеність складає близько 3%. Під терміном «гіперчутливість до їжі» розуміють будь- які патологічні прояви, пов'язані з прийомом їжі. Згідно до молекулярних механізмів розвитку, ці реакції поділяють на «харчову непереносимість» і «харчову алергію». IgE-опосередкована реакція є фактично головним шляхом реалізації алергії. Не-IgE-опосередкованаої реакція, або клітинно- опосередкована відповідь, включає реакції, у яких специфічні клітини, які відповідають за алергічні реакції, залучають шлунково-кишковий тракт. У реалізації змішаних типів реакцій приймають участь обидва шляхи формування гіперчутливості; The exact prevalence of food allergy in the general population is yet unknown. According to meta-analysis data, almost in 12% of pediatric population of the food allergy can be suspected. However, it was proved the prevalence of food allergy is in about 3% by using per oral provocation test, as the «gold standard». The term “food hypersensitivity” is understanded as any pathological manifestation connected with these reactions can be divided into “food intolerances” and “food allergies”, according to the molecular mechanism of action. IgE-mediated reaction is actually the main way of allergy realization. Non-IgE-mediated reaction reactions or cell-mediated response includs reactions in which specific cells which response for allergic manifestations are attracting, the gastrointestinaltract. Both ways of hypersensitivity formation take part in realization of mix type of reactions.
Ключові слова: пищевая аллергия
дети
профилактика
children
food allergy
prevention
харчова алергія
діти
профілактика
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/684
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра педіатрії № 2

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Pischevaya allergiya u detey kak klyuchevoe zveno v realizatsii atopii.pdf356,75 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.