Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/6931
Назва: | Визначення фізико-хімічних та мікробіологічних показників якості житнього хліба |
Інші назви: | Determination of physico-chemical and microbiological indicators of quality of rye bread Определение физико-химических и микробиологических показателей качества ржаного хлеба |
Автори: | Іващенко, Олена Дмитрівна Копанцева, Лариса Миколаївна Калашник, Костянтин Юрійович Ivaschenko, O. Kopantseva, L. Kalashnyk, K. Иващенко, Елена Дмитриевна Копанцева, Лариса Николаевна Калашник, Константин Юрьевич |
Дата публікації: | 18-бер-2014 |
Видавець: | ПУЕТ |
Бібліографічний опис: | Іващенко О. Д. Визначення фізико-хімічних та мікробіологічних показників якості житнього хліба / О. Д. Іващенко, Л. М. Копанцева, К. Ю. Калашник // Актуальні проблеми теорії і практики експертизи товарів : матеріали І міжнародної науково-практичної інтернет-конференції, Полтава, 18–20 березня, 2014. – Полтава : ПУЕТ, 2014. – С. 180–183. |
Короткий огляд (реферат): | Хліб є основним постачальником вуглеводів - головного енергетичного компонента їжі. Він містить у собі поживні речовини, необхідні людині. У хлібі є білки, вуглеводи, вітаміни груп В, РР, мінеральні сполуки, наприклад життєво важливі організму солі кальцію, заліза, фосфору. І що ще важливіше, хліб має рідкісну властивість – він не приїдається, не може набриднути людям. Хліб – практично єдиний продукт, який не втрачає своєї привабливості, зберігає здатність залишатися корисним, навіть якщо його використовують у їжу не відразу. Якщо хліб зачерствіє, він усе одно корисний для харчування людини. Сьогодні хлібом людина майже наполовину вдовольняє потребу організму у вуглеводах, на третину – в білках, понад половину – вітамінів групи В, солях фосфору і заліза. Хліб на 30% покриває нашу потреба у калоріях. Деякі вчені вважають, що властивість хліба викликати в людини почуття ситості залежить від глютамінової кислоти, котра міститься в білкових речовинах хліба та відіграє важливу роль у процесах обміну в організмі. Цим, на думку фахівців, пояснюється прагнення голодної людини вгамувати голод насамперед хлібними продуктами |
Ключові слова: | кислотність вологість мікробіологічний аналіз acidity humidity microbiological analysis кислотность влажность микробиологический анализ |
URI: | http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/6931 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові праці. Кафедра хімії |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Ivashchenko_Vyznachennya_yakosti_zhytnyogo_hliba.pdf | 370,7 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.