Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/6931
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Іващенко, Олена Дмитрівна | - |
dc.contributor.author | Копанцева, Лариса Миколаївна | - |
dc.contributor.author | Калашник, Костянтин Юрійович | - |
dc.contributor.author | Ivaschenko, O. | - |
dc.contributor.author | Kopantseva, L. | - |
dc.contributor.author | Kalashnyk, K. | - |
dc.contributor.author | Иващенко, Елена Дмитриевна | - |
dc.contributor.author | Копанцева, Лариса Николаевна | - |
dc.contributor.author | Калашник, Константин Юрьевич | - |
dc.date.accessioned | 2018-03-20T13:38:11Z | - |
dc.date.available | 2018-03-20T13:38:11Z | - |
dc.date.issued | 2014-03-18 | - |
dc.identifier.citation | Іващенко О. Д. Визначення фізико-хімічних та мікробіологічних показників якості житнього хліба / О. Д. Іващенко, Л. М. Копанцева, К. Ю. Калашник // Актуальні проблеми теорії і практики експертизи товарів : матеріали І міжнародної науково-практичної інтернет-конференції, Полтава, 18–20 березня, 2014. – Полтава : ПУЕТ, 2014. – С. 180–183. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/6931 | - |
dc.description.abstract | Хліб є основним постачальником вуглеводів - головного енергетичного компонента їжі. Він містить у собі поживні речовини, необхідні людині. У хлібі є білки, вуглеводи, вітаміни груп В, РР, мінеральні сполуки, наприклад життєво важливі організму солі кальцію, заліза, фосфору. І що ще важливіше, хліб має рідкісну властивість – він не приїдається, не може набриднути людям. Хліб – практично єдиний продукт, який не втрачає своєї привабливості, зберігає здатність залишатися корисним, навіть якщо його використовують у їжу не відразу. Якщо хліб зачерствіє, він усе одно корисний для харчування людини. Сьогодні хлібом людина майже наполовину вдовольняє потребу організму у вуглеводах, на третину – в білках, понад половину – вітамінів групи В, солях фосфору і заліза. Хліб на 30% покриває нашу потреба у калоріях. Деякі вчені вважають, що властивість хліба викликати в людини почуття ситості залежить від глютамінової кислоти, котра міститься в білкових речовинах хліба та відіграє важливу роль у процесах обміну в організмі. Цим, на думку фахівців, пояснюється прагнення голодної людини вгамувати голод насамперед хлібними продуктами | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | ПУЕТ | uk_UA |
dc.subject | кислотність | uk_UA |
dc.subject | вологість | uk_UA |
dc.subject | мікробіологічний аналіз | uk_UA |
dc.subject | acidity | uk_UA |
dc.subject | humidity | uk_UA |
dc.subject | microbiological analysis | uk_UA |
dc.subject | кислотность | uk_UA |
dc.subject | влажность | uk_UA |
dc.subject | микробиологический анализ | uk_UA |
dc.title | Визначення фізико-хімічних та мікробіологічних показників якості житнього хліба | uk_UA |
dc.title.alternative | Determination of physico-chemical and microbiological indicators of quality of rye bread | uk_UA |
dc.title.alternative | Определение физико-химических и микробиологических показателей качества ржаного хлеба | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Наукові праці. Кафедра хімії |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Ivashchenko_Vyznachennya_yakosti_zhytnyogo_hliba.pdf | 370,7 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.