Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/6931
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorІващенко, Олена Дмитрівна-
dc.contributor.authorКопанцева, Лариса Миколаївна-
dc.contributor.authorКалашник, Костянтин Юрійович-
dc.contributor.authorIvaschenko, O.-
dc.contributor.authorKopantseva, L.-
dc.contributor.authorKalashnyk, K.-
dc.contributor.authorИващенко, Елена Дмитриевна-
dc.contributor.authorКопанцева, Лариса Николаевна-
dc.contributor.authorКалашник, Константин Юрьевич-
dc.date.accessioned2018-03-20T13:38:11Z-
dc.date.available2018-03-20T13:38:11Z-
dc.date.issued2014-03-18-
dc.identifier.citationІващенко О. Д. Визначення фізико-хімічних та мікробіологічних показників якості житнього хліба / О. Д. Іващенко, Л. М. Копанцева, К. Ю. Калашник // Актуальні проблеми теорії і практики експертизи товарів : матеріали І міжнародної науково-практичної інтернет-конференції, Полтава, 18–20 березня, 2014. – Полтава : ПУЕТ, 2014. – С. 180–183.uk_UA
dc.identifier.urihttp://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/6931-
dc.description.abstractХліб є основним постачальником вуглеводів - головного енергетичного компонента їжі. Він містить у собі поживні речовини, необхідні людині. У хлібі є білки, вуглеводи, вітаміни груп В, РР, мінеральні сполуки, наприклад життєво важливі організму солі кальцію, заліза, фосфору. І що ще важливіше, хліб має рідкісну властивість – він не приїдається, не може набриднути людям. Хліб – практично єдиний продукт, який не втрачає своєї привабливості, зберігає здатність залишатися корисним, навіть якщо його використовують у їжу не відразу. Якщо хліб зачерствіє, він усе одно корисний для харчування людини. Сьогодні хлібом людина майже наполовину вдовольняє потребу організму у вуглеводах, на третину – в білках, понад половину – вітамінів групи В, солях фосфору і заліза. Хліб на 30% покриває нашу потреба у калоріях. Деякі вчені вважають, що властивість хліба викликати в людини почуття ситості залежить від глютамінової кислоти, котра міститься в білкових речовинах хліба та відіграє важливу роль у процесах обміну в організмі. Цим, на думку фахівців, пояснюється прагнення голодної людини вгамувати голод насамперед хлібними продуктамиuk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherПУЕТuk_UA
dc.subjectкислотністьuk_UA
dc.subjectвологістьuk_UA
dc.subjectмікробіологічний аналізuk_UA
dc.subjectacidityuk_UA
dc.subjecthumidityuk_UA
dc.subjectmicrobiological analysisuk_UA
dc.subjectкислотностьuk_UA
dc.subjectвлажностьuk_UA
dc.subjectмикробиологический анализuk_UA
dc.titleВизначення фізико-хімічних та мікробіологічних показників якості житнього хлібаuk_UA
dc.title.alternativeDetermination of physico-chemical and microbiological indicators of quality of rye breaduk_UA
dc.title.alternativeОпределение физико-химических и микробиологических показателей качества ржаного хлебаuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра хімії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ivashchenko_Vyznachennya_yakosti_zhytnyogo_hliba.pdf370,7 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.