Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/6934
Назва: Оцінка якості та безпечності меду за органолептичними та фізико-хімічними показниками
Інші назви: Assessment of the quality and safety of honey according to the organoleptic and physico-chemical parameters
Оценка качества и безопасности меда по органолептическим и физико-химическим показателям
Автори: Іващенко, Олена Дмитрівна
Нікозять, Юлія Борисівна
Назаренко, Ельвіра Анатоліївна
Конєва, Юлія Володимирівна
Похитон, Олег Олександрович
Ivaschenko, O.
Nikozyat, Yu.
Nazarenko, E.
Konyeva, Yu.
Pokhyton, O.
Иващенко, Елена Дмитриевна
Никозять, Юлия Борисовна
Назаренко, Эльвира Анатольевна
Конева, Юлия Владимировна
Похитон, Олег Александрович
Дата публікації: 18-бер-2015
Видавець: ПУЕТ
Бібліографічний опис: Оцінка якості та безпечності меду за органолептичними та фізико-хімічними показниками / О. Д. Іващенко, Ю. Б. Нікозять, Е. А. Назаренко [та ін.] // Актуальні проблеми теорії і практики експертизи товарів : матеріали IІ міжнародної науково-практичної інтернет-конференції, Полтава, 18–20 березня, 2015. – Полтава : ПУЕТ, 2015. – С. 254–256.
Короткий огляд (реферат): Мед має масу корисних властивостей, але в деяких випадках він може принести шкоду здоров’ю людини. Цінні властивості меду зумовлені його складом: крім цукрів (глюкози і фруктози) і води мед містить масу необхідних людині мікроелементів (залізо, йод, магній, калій, кальцій та інші), а також вітаміни, які є біогенними стимуляторами. Але при нагріванні вище 60ºС, мед втрачає абсолютно всі свої корисні якості і може навіть викликати отруєння, бо за таких умов в ньому утворюється оксиметилфурфурол –дуже отруйна речовина. Крім цього, для деяких людей мед та інші продукти бджільництва є алергенами, здатними викликати напад бронхіальної астми, загострення шкірних захворювань, навіть анафілактичний шок. Мед досить дорогий продукт, і тому його часто фальсифікують, додаючи цукор, воду і т. д
Ключові слова: мед
вологість
декстрини
крохмаль
honey
humidity
dextrins
starch
мед
влажность
декстрины
крахмал
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/6934
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра хімії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ivashchenko_Otsinka_yakosti_medu.pdf289,54 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.