Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/7171
Назва: Спосіб морфологічного дослідження малих слинних (губних та піднебінних) залоз людини
Автори: Шерстюк, Олег Олексійович
Дейнега, Тамара Феодосіївна
Свінцицька, Наталія Леонідівна
Гринь, Володимир Григорович
Устенко, Роман Леонідович
Пілюгін, Андрій Валентинович
Дата публікації: 2017
Видавець: Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, ДП “Український інститут інтелектуальної власності”
Бібліографічний опис: Пат. України на корисну модель № № 116621 U. Спосіб морфологічного дослідження малих слинних (губних та піднебінних) залоз людини / О. О. Шерстюк, Т. Ф. Дейнега Н. Л. Свінцицька, В. Г. Гринь, Р. Л. Устенко, А. В. Пілюгін; заявник і патентовласник ВДНЗУ «УМСА». – u 2016 13126 заявл. 22.12.2016 ; опубл. 25.05.2017, Бюл. № 10.
Короткий огляд (реферат): Спосіб морфологічного дослідження малих слинних (губних та піднебінних) залоз людини, який передбачає вивчення просторової організації залозистого епітелію малих слинних (губних та піднебінних) залоз у єдності з кровоносним мікроциркуляторним руслом шляхом фіксації отриманих препаратів малих слинних залоз в 4 % розчині глутаральдегіду та в чотириокису осмію, подальшого поміщення їх в Епон-812, фарбування серійних напівтонких зрізів 0,1 % розчином толуїдинового синього на фосфатному буфері, макрофотографування виділених контурів досліджуваних структур, отримання фотореконструкцій. Маркером помічають додаткові координати на одержаних фотореконструкціях з подальшою вірною послідовною укладкою заготівок на воскових пластинах для створення максимально точного тривимірного каркаса первинної моделі кінцевих відділів та проток малих слинних (губних і піднебінних) залоз.
Ключові слова: спосіб
морфологічного
губних
малих
слинних
людини
піднебінних
залоз
дослідження
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/7171
Розташовується у зібраннях:Патенти
Інтелектуальна власність. Кафедра анатомії людини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Gr_2017_Pat.pdf1,51 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.