Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/7190
Назва: Особливості клінічного перебігу мігрені у пацієнтів з абдомінальним ожирінням
Автори: Нікіфорова, Олена Сергіївна
Дата публікації: 2018
Бібліографічний опис: Нікіфорова О. С. Особливості клінічного перебігу мігрені у пацієнтів з абдомінальним ожирінням / О. С. Нікіфорова // Журнал неврології ім. Б. М. Маньковського. – 2018. – Т. 6, № 1. – С. 5–6.
Короткий огляд (реферат): Мігрень — одна з найбільш поширених форм первинного головного болю, на яку страждає 14,4% всієї дорослої популяції. Натепер одне з провідних значень в процесах хронізації мігрені надають явищам сенситизації різних відділів нервової системи. Клінічним маркером центральної сенситизації, який може бути легко ідентифікованим, є шкірна алодинія. У пацієнтів з АО епізодична мігрень характеризується важчим клінічним перебігом і значно вираженішим впливом на повсякденну активність і працездатність. 2. У пацієнтів з АО епізодична мігрень супроводжується розвитком вираженішої шкірної алодинії, що може свідчити про збільшений ризик хронізації захворювання. Перспективи подальших досліджень. Необхідні подальші дослідження з метою вивчення патогенетичних механізмів, які лежать в основі важчого клінічного перебігу мігрені та вираженішої шкірної алодинії в пацієнтів з АО.
Ключові слова: мігрень
абдомінальне ожиріння
алодинія
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/7190
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра нервових хвороб

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
mig.pdf206,7 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.