Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/7731
Назва: Патогенетичне обгрунтування системи індивідуальної профілактики захворювань пародонту у підлітків
Автори: Петрушанко, Тетяна Олексіївна
Тарасенко, Лідія Мусіївна
Непорада, Каріне Степанівна
Дата публікації: 1998
Видавець: Вищий державний навчальний заклад України «Українська медична стоматологічна академія»
Бібліографічний опис: Петрушанко Т. О. Патогенетичне обгрунтування системи індивідуальної профілактики захворювань пародонту у підлітків / Т. О. Петрушанко, Л. М. Тарасенко, К. С. Непорада // Проблеми екології та медицини. – 1998. ‒ Т. 2, № 5‒6. – С. 51‒53.
Короткий огляд (реферат): Наявність критичних періодів у розвитку дитячого організму та формуванні органів і тканин порожнини рота, різке підсилення психо-емоційної напруженості, що становить загрозу для виживання, обумовлюють необхідність впровадження специфічних профілактичних заходів, направлених на попередження розвитку дезадаптації організму дитини в цілому та тканин пародонту, зокрема. На основі отриманих результатів одночасно проведеного комплексного всебічного обстеження стоматологом та педіатром для кожної дитини індивідуально складається спеціальна пам'ятка, яка повинна щорічно коректуватись відповідно до зазначених факторів. Вона включає обов'язкові рекомендації: дотримування режиму дня, загартування, загальне оздоровлення, оздоровчий біг або регулярні фізичні заняття, якісне збалансоване харчування.
Ключові слова: індивідуальна профілактика
захворювання пародонту
підлітки
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/7731
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра терапевтичної стоматології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Pathogenetic substantiation of the system of individual prevention.pdf268,61 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.