Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/807
Назва: Особливості будови стінки жовчного міхура людини у віковому аспекті
Інші назви: Особенности строения стенки желчного пузызя человека в возростном аспекте
Автори: Улановська-Циба, Наталія Аркадіївна
Улановская-Цыба, Наталья Аркадиевна
Дата публікації: 2014
Видавець: Вищий державний навчальний заклад України «Українська медична стоматологічна академія»
Бібліографічний опис: Улановська-Циба Н. А. Особливості будови стінки жовчного міхура людини у віковому аспекті / Н. А. Улановська-Циба // Світ медицини та біології. – 2014. – № 2 (44). – С. 172–176.
Короткий огляд (реферат): Робота присвячена вивченню морфофункціональних змін в стінці жовчного міхура людини у віковому аспекті. Були виділені три вікові групи людей, в залежності від змін , які спостерігались у будові стінки жовчного міхура: І – від народження до 20 років; ІІ – від 21 до 55 років; ІІІ – понад 55 років. При вивченні слизової оболонки жовчного міхура була встановлена закономірність структурних змін в залежності від віку людини, що і дало можливість каменеутворення у жовчному міхурі; Работа посвящена изучению морфофункциональных изменений в стенке желчного пузыря человека в возрастном аспекте. Были выделены три возрастные группы людей, в зависимости от наблюдаемых изменений в строении стенки желчного пузыря: І – от рождения до 20 лет; ІІ – от 21 до 55 лет; ІІІ – свыше 56 лет. При изучении слизистой оболочки желчного пузыря была установлена закономерность структурных изменений в зависимости от возраста человека, что и дало возможность камнеобразования в желчном пузыре.
Ключові слова: жовчний міхур
жовчнокам’яна хвороба
холецистит
желчный пузырь
желчекаменная болезнь
холецистит
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/807
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра біології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
osobluvosti_bydovu_stinku_mixyra.pdf574,95 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.