Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/8349
Назва: Сучасні підходи до стажування науково-педагогічних та медичних працівників відповідно до закону України «Про вищу освіту»
Інші назви: Современные подходы к стажировке научно-педагогических и медицинских работников в соответствии с законом Украины «Про высшее образование»
Автори: Скрипник, Ігор Миколайович
Марченко, Алла Володимирівна
Давиденко, Ганна Миколаївна
Скрыпник, Игорь Николаевич
Марченко, Алла Владимировна
Давыденко, Анна Николаевна
Дата публікації: 2015
Видавець: ДУ «Центральний методичний кабінет з вищої медичної освіти» МОЗ України, ДВНЗ «Тернопільський державний медичний університет імені І. Я. Горбачевського МОЗ України»
Бібліографічний опис: Скрипник І. М. Сучасні підходи до стажування науково-педагогічних та медичних працівників відповідно до закону України «Про вищу освіту» / І. М. Скрипник, А. В. Марченко, Г. М. Давиденко // Реалізація Закону України «Про вищу освіту» у вищій медичній та фармацевтичній освіті України (з дистанційним під’єднанням ВМ(Ф)НЗ України за допомогою відеоконференц–зв’язку) : матеріали Всеукр. навч.-наук. конф. з міжнар. участю, присвяченої пам’яті ректора члена- кореспондента НАМН України, проф. Л. Я. Ковальчука, (Тернопіль, 21–22 травня 2015 р.) / Терноп. держ. мед. ун-т ім. І. Я. Горбачевського. – Тернопіль : ТДМУ, «Укрмедкнига», 2015. – С. 473–474.
Короткий огляд (реферат): В статті розгдянуто систему безперервного професійного розвитку лікарів, яка включає в себе постійне навчання, підготовку, покращення медичної діяльності шляхом самоосвіти. Невід’ємною складовою системи безперервного навчання є післядипломна освіта спеціалістів, яка повинна бути направлена на задоволення запитів громадян у постійному підвищенні професійного рівня до конкурентоспроможного не тільки на внутрішньому ринку праці, але і на світовому. Динамічний розвиток вищої освіти в Україні відноситься до одних з найважливіших національних пріоритетів. Тому запорукою ефективної роботи медичної галузі є безперервний процес навчання та підготовки лікарів, постійне оновлення знань і вмінь на післядипломному етапі; В статье розгдянуто систему непрерывного профессионального развития врачей, которая включает в себя постоянное обучение, подготовку, улучшение медицинской деятельности путем самообразования. Неотъемлемой составляющей системы непрерывного обучения является последипломное образование специалистов, которое должно быть направлено на удовлетворение запросов граждан в постоянном повышении профессионального уровня до конкурентоспособного не только на внутреннем рынке труда, но и на мировом. Динамичное развитие высшего образования в Украине относится к одним из важнейших национальных приоритетов. Поэтому залогом эффективной работы медицинской отрасли является непрерывный процесс обучения и подготовки врачей, постоянное обновление знаний и умений на последипломном этапе.
Ключові слова: стажування
підвищення кваліфікації
післядипломна освіта спеціалістів
стажировку
повышение квалификации
последипломное образование специалистов
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/8349
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра терапевтичної стоматології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Modern_approaches_to_internship_of_scientific_and_pedagogical.pdf126,16 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.