Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/8564
Назва: Використання похідних саліцилової кислоти як біорегуляторів вуглеводного обміну
Інші назви: Salicylic acid derivatives applying carbohydrate metabolism bioregulators
Использование производных салициловой кислоты как биорегуляторов углеводного обмена
Автори: Соколенко, Валентина Миколаївна
Пуденко, Оксана Ростиславівна
Жукова, Марина Юріївна
Новосьолова, Тетяна Сергіївна
Бажан, Анатолій Григорович
Соколенко, Валентина Николаевна
Пуденко, Оксана Ростиславовна
Жукова, Марина Юрьевна
Новоселова, Татьяна Сергеевна
Бажан, Анатолий Григорьевич
Sokolenko, V. N.
Pudenko, O. R.
Zhukova, M. Yu.
Novosyolova, T. S.
Bazhan, A. H.
Дата публікації: 2018
Видавець: Высшее государственное учебное заведение Украины «Украинская медицинская стоматологическая академия»
Бібліографічний опис: Соколенко В. М. Використання похідних саліцилової кислоти як біорегуляторів вуглеводного обміну / В. М. Соколенко, О. Р. Пуденко, М. Ю. Жукова [та ін.] // Вісник проблем біології і медицини. – 2018. – Вип. 2 (144). – С. 228–232.
Короткий огляд (реферат): Натрій саліцилат має вплив на процеси вуглеводного обміну, а тому високий рівень глюкози в крові після вуглеводного навантаження швидше стабілізується. Екстракт листя Смородини чорної – природного джерела натрій саліцилату, на відміну від хімічно синтезованої речовини, не має впливу на толерантність організму до глюкози. Sodium salicylate has an effect on the processes of carbohydrate metabolism, and therefore the high level of glucose in the blood after the carbohydrate loading is more likely to stabilize. Extract of leaves of Smartain black - a natural source of sodium salicylate, unlike chemically synthesized substance, has no effect on the tolerance of the organism to glucose. Натрий салицилат оказывает влияние на процессы углеводного обмена, а потому высокий уровень глюкозы в крови после углеводной нагрузки быстрее стабилизируется. Экстракт листьев смородины черной - природного источника натрий салицилата, в отличие от химически синтезированного вещества, не влияет на толерантность организма к глюкозе.
Ключові слова: натрій саліцилати
екстракт листя смородини
вуглеводний обмін
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/8564
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра фізіології
Вісник проблем біології і медицини, Випуск 2 (144)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Sal.acid 2018.pdf165,29 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.