Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/860
Назва: Органзберігаюче лікування місцевопоширеного раку гортані та гортаноглотки
Інші назви: Органсохраняющее лечение местнораспространенного рака гортани и гортаноглотки
Автори: Жукова, Тетяна Олександрівна
Почерняєва, Вікторія Федорівна
Лимар, Людмила Олексіївна
Жукова, Татьяна Александровна
Почерняева, Виктория Федоровна
Лымарь, Людмила Алексеевна
Дата публікації: 2014
Видавець: Вищий державний навчальний заклад України «Українська медична стоматологічна академія»
Бібліографічний опис: Жукова Т. О. Органзберігаюче лікування місцевопоширеного раку гортані та гортаноглотки / Т. О. Жукова, В. Ф. Почерняєва, Л. О. Лимар // Проблеми екології та медицини. – 2014. – Т. 18, № 5–6. – С. 59–65.
Короткий огляд (реферат): Рак гортані належить до групи пухлин, яка за останні роки демонструє стабільність та зростає. Захворюваність у світі сягає 500 000 випадків на 100 000 населення. В Україні за останні 5 років (2001 – 2005рр.) відбувається стабільне зростання числа захворівши, яке складає 8% від усієї онкопатології. Разом з цим зростає і соціальне значення цієї патології. Тому зараз особливо актуально стає проблема органзберігаючого лікування, що можливо тільки за умов комплексного підходу. Так на сьогоднішній день є перспективним поєднання хіміотерапії з опроміненням, як в неоад’ювантному режимі так і в режимі хіміопроменевої терапії, що дає змогу досягти збереження гортані у 60% хворих. Рак гортани принадлежит к группе опухолей, которая за последние годы демонстрирует стабильность и растет. Заболеваемость в мире достигает 500 000 случаев на 100 000 населения. В Украине за последние 5 лет (2001 – 2005 рр.) происходит стабильный рост числа заболеваний, что составляет 8% от всей онкопатологии. Вместе с этим растет и социальное значение этой патологии. Потому сейчас особенно актуально становится проблема органсохраняющего лечения, что возможно только при условии комплексного подхода. Так на сегодняшний день является перспективным сочетание химиотерапии с облучением, как в неоадъювантном режиме, так и в режиме химиолучевой терапии, что дает возможность достичь сохранения гортани у 60% больных.
Ключові слова: рак
гортаноглотка
гортань
комплексне лікування
комбіноване лікування
гортань
рак
органзберігаюче лікування
комбинированное лечение
комплексное лечение
гортаноглотка
органсохраняющее лечение
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/860
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра онкології та радіології з радіаційною медициною

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ozl.pdf727,17 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.