Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/8731
Назва: Пристрій для лікування мікрогнатії нижньої щелепи при дисфункції скронево-нижньощелепного суглоба
Автори: Смаглюк, Любов Вікентіївна
Ляховська, Анастасія Віталіївна
Smahlyuk, L. V.
Liakhovska, A. V.
Дата публікації: 28-сер-2018
Видавець: ДП "Український інститут інтелектуальної власносні"
Бібліографічний опис: Пат. України на корисну модель № 127824 Україна A 61C 7/00, А 61С 7/10 (2006.01). пристрій для лікування мікрогнатії нижньої щелепи при дисфункції скронево-нижньощелепного суглоба / Л. В. Смаглюк, А. В. Ляховська. – u 2018 01874 ; заявл. 23.02.2018 ; опубл. 27.08.2018, Бюл. № 16.
Короткий огляд (реферат): Корисна модель відноситься до галузі медицини, а саме до стоматології, і може бути використана для лікування мікрогнатії нижньої щелепи, яка супроводжується дисфункцією скронево-нижньощелепного суглобу. пристрої, що відрізняється тим, що складається із базису, вкороченому по альвеолярному відростку, змодельованого для фіксації нижньої щелепи у найбільш ефективному положенні, при якому забезпечується нейро-м’язова рівновага, містить гвинт для розширення нижньої щелепи та круглі гнуті кламера із завитком на іклах та перших постійних молярах, що забезпечує незнімну фіксацію за допомогою фото полімерного матеріалу. Пристрій використовується при клінічних проявах мязово-суглобової дисфункції скронево-нижньощелепного суглобу, яка пов’язана з нефізіологічним положенням нижньої щелепи, зумовленим її мікрогнатією. Дана корисна модель дозволяє розширити нижню щелепу, що зумовить збільшення площі оклюзійних контактів та забезпечить їх рівномірність. В той же час оклюзійна поверхня виконана таким чином, що дозволяє фіксувати нижню щелепу у вибраному положенні , що зменшує компресію у суглобі і дозволяє диску зайняти фізіологічне положення, мязам працювати у найбільш ефективному режимі.
Ключові слова: мікрогнатія
дисфункція
нижня щелепа
скронево-нижньощелепний суглоб
ортодонтичний апарат
лікування
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/8731
Розташовується у зібраннях:Патенти
Інтелектуальна власність. Кафедра ортодонтії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Pristriy.pdf268,51 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.