Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/8817
Назва: Цитогенетичні особливості ясен у хворих на пародонтит легкого перебігу
Інші назви: Цитогенетические особенности десен у больных пародонтитом легкого течения
Автори: Іленко, Наталія Миколаївна
Гасюк, Анатолій Петрович
Иленко, Наталия Николаевна
Гасюк, Анатолий Петрович
Дата публікації: 1999
Видавець: Асоціація стоматологів України
Бібліографічний опис: Іленко Н. М. Цитогенетичні особливості ясен у хворих на пародонтит легкого перебігу / Н. М. Іленко, А. П. Гасюк // Матеріали I (VIII) з`їзду асоціації стоматологів України, Київ, 30 листопада – 2 грудня 1999 р. – Київ, 1999. – С. 205–206.
Короткий огляд (реферат): Метою дослідження було вивчення гістологічних та цитогенетичних особливостей епітелію кишені у хворих на пародонтит легкого перебігу. Для дослідження використовували 6 декальцинованих пародонтальних блоки, розрізаних у вестибулолінгвальному та медіодистальному напрямках, а також 13 біоптатів ясен хворих на хронічний пародонтит легкого перебігу. Результати проведеного дослідження свідчать, що при пародонтиті легкого перебігу в епітелії пародонтальної кишені постійно зустрічаються явища порушення ороговіння у вигляді дискератозу і паракератозу ; Целью исследования было изучение гистологических и цитогенетических особенностей эпителия кармана у больных пародонтитом легкого течения. Для исследования использовали 6 декальцинованных пародонтальных блока, разрезанных в вестибулолингвальном и медиодистальном направлениях, а также 13 биоптатов десен больных хроническим пародонтитом легкого течения. Результаты проведенного исследования свидетельствуют, что при пародонтите легкого течения в эпителие пародонтального кармана постоянно встречаются явления нарушения ороговения в виде дискератоза и паракератоза.
Ключові слова: пародонтит
пародонтальні кишені
пародонтит
пародонтальные карманы
ISBN: 966-95036-9-8
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/8817
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра терапевтичної стоматології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Cytogenetic_features_of_the_gums_in_patients_with_pulmonary.pdf288,45 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.