Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/8938
Назва: Сучасне комплексне лікування мікроспорії гладенької шкіри
Інші назви: Современное комплексное лечение микроспории гладкой кожи
Modern complex treatment of microsporia of smooth skin
Автори: Лаврушко, С. І.
Дудченко, Микола Олексійович
Павленко, Ганна Петрівна
Філатова, Валентина Луківна
Лаврушко, С. И.
Дудченко, Николай Алексеевич
Павленко, Анна Петровна
Филатова, Валентина Лукинична
Lavrushko, S. I.
Dudchenko, М. О.
Pavlenko, Н. Р.
Filatova, V. L.
Дата публікації: 2018
Видавець: ТОВ "ВІТ-А-ПОЛ"
Бібліографічний опис: Лаврушко С. І. Сучасне комплексне лікування мікроспорії гладенької шкіри / С. І. Лаврушко, M. O. Дудченко, Г. П. Павленко, В. Л. Філатова // Український журнал дерматології, венерології, косметології. – 2018. – № 1 (68). – С. 16–22.
Короткий огляд (реферат): Мета роботи — вивчити клінічну ефективність протигрибкового засобу 2 % крему сертаконазолу нітрату в комплексному лікуванні мікроспорії гладенької шкіри з переважним ураженням пушкового волосся у дітей та дорослих. Матеріали та методи. Під спостереженням перебувало 80 хворих на мікроспорію гладенької шкіри віком від 2 до 53 років. Серед них було 9 дорослих та 71 дитина (49 дівчаток і 22 хлопчики). У 75 хворих спостерігалося ураження пушкового волосся. Усіх хворих розподілили на три групи залежно від лікування. Всім їм призначено тербінафін залежно від маси тіла: при масі тіла до 20 кг — 62,5 мг/добу (1/4 таблетки), від 20 до 40 кг — 125 мг/добу (1/2 таблетки), понад 40 кг — 250 мг/добу (1 таблетка). Системну терапію поєднували із зовнішнім лікуванням. У 1-й групі хворим призначали 2 % крем сертаконазолу нітрат, у 2-й — 2 % крем кетоконазоду, у 3-й — 1 % крем тербінафіну. Тривалість лікування в 1-й групі становила від 1 до 5 тиж залежно від локалізації патологічного процесу, у 2-й та 3-й — від 2 до 6 тиж. Результати та обговорення. Внаслідок лікування досягнуто клінічного та етіологічного одужання у всіх 80 хворих на мікроспорію. Тривалість терапії становила від 1 до 6 тиж залежно від локалізації патологічного процесу. Тривалість лікування в 1-й групі становила від 1 до 5 тиж. Уведення до комплексу лікування хворих на мікроспорію 2 % крему сертаконазолу нітрату надало змогу поліпшити наслідки лікування і скоротити його термін на 7—14 діб (1—2 тиж). Спостерігалася хороша переносність препаратів без зміни показників загальних і біохімічних аналізів крові, сечі після закінчення курсу терапії. Висновки. Протигрибковий засіб 2 % крем сертаконазолу нітрат є ефективним та безпечним у разі мікроспорії гладенької шкіри у дітей. Комплексне лікування хворих на мікроспорію системним антимікотиком тербінафіном та 2 % кремом сертаконазолу нітрату сприяло поліпшенню наслідків лікування, скороченню його термінів, прискоренню клінічного та мікологічного одужання. Цей комплексний метод виявився ефективним при мікроспорії гладенької шкіри з переважним ураженням пушкового волосся у дітей та дорослих.
Ключові слова: мікроспорія
діти
гладенька шкіра
пушкове волосся
лікування
тербінафін
кетоконазол
сертаконазолу нітрат
ISSN: 1727-5741 Print
2522- і 955 Online
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/8938
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра фізіології
Наукові праці. Кафедра шкірних та венеричних хвороб

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
sychasnekompleksnelikyvannymikrosporii.pdf176,62 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.