Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/8956
Назва: Професійне захворювання фармацевтів - варикозне розширення вен. Профілактика і лікування препаратами на основі гіркокаштану звичайного.
Автори: Атаунех, Христина Едуардівна
Атаунех, Кристина Эдуардовна
Atawnah, Kh. E.
Кучер, М. А.
Дата публікації: 27-січ-2017
Видавець: ГО "Львівська медична спільнота"
Бібліографічний опис: Атаунех Х. Е. Професійне захворювання фармацевтів - варикозне розширення вен. Профілактика і лікування препаратами на основі гіркокаштану звичайного / Х. Е. Атаунех, М.А. Кучер // Світова медицина: сучасні тенденції та фактори розвитку : зб. тез наук. роботи учасника міжнар. наук.-практ. конф., м. Львів, 27–28 січня 2017 року. – Львів : ГО "Львівська медична спільнота", 2017. – С. 63–65.
Короткий огляд (реферат): Первинне варикозне розширення вен зустрічається у 20-40% населення України. Але для фармацевтичних працівників це є професійним захворюванням, оскільки під час виконання своїх обов’язків фармацевта, найбільше навантаження припадає на опорно-рухову систему (хребет і нижні кінцівки), так як виконується статична робота. На протязі всієї зміни, а це може досягати від 8 до 14 годин, працівник більшу частину часу знаходиться у вертикальному положенні і мало рухається, тобто виконується статична робота. А це в свою чергу призводить перш за все до порушення кровообігу у нижніх кінцівках, в результаті чого можуть з’явитися набряки стоп і гомілок, вип’ячування вен назовні.
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/8956
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Фаховий медико-фармацевтичний коледж

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Аhayeva.pdf135,55 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.