Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/9042
Назва: Біологічні аспекти в створенні "розумних" комп'ютерів
Автори: Рогуля, Василь Олександрович
Рогуля, Василий Александрович
Rohulia, V. O.
Троцько, С. М.
Троцько, С. М.
Trotsko, S. M.
Дата публікації: 2018
Видавець: Полтавський національний педагогічний університет
Бібліографічний опис: Рогуля В. О. Біологічні аспекти в створенні "розумних" комп'ютерів / В. О. Рогуля, С. М. Троцько // Біологічні, медичні та науково-педагогічні аспекти здоров’я людини : міжнар. наук.-практ. конф. (4-5 жовтня 2018 року). – Полтава, 2018. – С. 152–156.
Короткий огляд (реферат): Якщо на комп'ютері виконується кілька завдань, вони по черзі використовують його ресурси. Тому комп'ютер чудово виконує прості і вузькі завдання, і йому складно вирішити що-небудь, що виходить за ці рамки. Мозок же веде безліч операцій паралельно, управляє положенням тіла, аналізує інформацію з органів почуттів і так далі. Саме таку обчислювальну систему вирішив створити Вей Лу. Поки що на цьому шляху зроблено лише перший крок невеликий: його команді вдалося поєднати мемрістор з парою електронних схем. Але показано, що вже ця проста система має здатність, запам'ятовувати, а зна- чить — і брати участь у навчанні. Так само як зв'язок між нейронами, який постійно стимулюється, стає "міцніше" (вважається, що цей механізм ле- жить в основі довготривалої пам'яті), так і створена на базі мемрістора система міняє провідність залежно від своєї попередньої історії. Зрозуміло, наступним кроком має стати побудова більш складної системи, а підсумком — суперкомп'ютер невеликих розмірів.
Ключові слова: біологічні аспекти
розумні комп'ютери
створення
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/9042
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра анатомії людини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
RT_2018.pdf977,87 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.