Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/9098
Назва: Типи мікрокристалізації слини у підлітків, що страждають флюорозом зубів
Інші назви: Типы микрокристализации слюны у подростков, страдающих флюорозом зубов
Автори: Іленко, Наталія Миколаївна
Іленко, Наталія Володимирівна
Иленко, Наталия Николаевна
Иленко, Наталия Владимировна
Дата публікації: 2003
Видавець: Харьковский государственный медицинский университет
Бібліографічний опис: Іленко Н. М. Типи мікрокристалізації слини у підлітків, що страждають флюорозом зубів / Н. М. Іленко, Н. В. Іленко // Вопросы экспериментальной и клинической стоматологии : сб. науч. тр. – Харьков : ХГМУ, 2003. – Вып. 6. – С. 66–67.
Короткий огляд (реферат): Метою дослідження було вивчення мікрокристалізації слини у осіб молодого віку (15-17 років), що постійно проживають в регіоні з підвищеним вмістом фтору в питній воді і страждають флюорозом зубів. Обстеження проведено у 48 юнаків та дівчат-учнів 10-11 класів CШ № 34 та першокурсників УМСА, що приїхали на навчання з районів області. Результати обстеження осіб молодого віку, які страждають начальними формами флюорозу зубів мають низький мінералізуючий потенціал слини і потребують мінеральної корекції для повноцінної третинної мінералізації твердих тканин зубів та профілактики карієсу; Целью исследования было изучение микрокристализации слюны у лиц молодого возраста (15-17 лет), постоянно проживающих в регионе с повышенным содержанием фтора в питьевой воде, страдающих флюорозом зубов. Обследование проведено в 48 юношей и девушек-учащихся 10-11 классах CШ № 34 и первокурсников УМСА, приехавшие на учебу из районов области. Результаты обследования лиц молодого возраста, страдающих начальными формами флюороза зубов имеют низкий минерализующий потенциал слюны и требуют минеральной коррекции для полноценной третичной минерализации твердых тканей зубов и профилактики кариеса.
Ключові слова: мікрокристалізація слини
підлітки
флюороз зубів
микрокристализация слюны
подростки
флюороз зубов
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/9098
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра терапевтичної стоматології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Types_of_microcrystallization_of_saliva_in_adolescents_suffering.pdf393,99 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.