Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/9309
Назва: Структурная организация эпителиальных компонентов губных желёз новорождённого человека
Інші назви: Структурна організація епітеліальних компонентів губних залоз новонародженої людини
Автори: Дейнега, Тамара Феодосиевна
Дейнега, Тамара Феодосіївна
Deineha, Т. F.
Дата публікації: 1997
Видавець: Українська академія наук національного прогресу
Бібліографічний опис: Дейнега Т. Ф. Структурная организация эпителиальных компонентов губных желез новорожденного человека / Т. Ф Дейнега // Вестник проблем биологии и медицины. – 1997. – Вип. 24. – С. 4–11.
Короткий огляд (реферат): Дослідження проведено на 18 препаратах слизової оболонки порожнини рота новонароджених людей. Слизову оболонку розсікали на шматочки розміром 3x3 мм і фіксували в 4% розчині глутарового альдегіду на фосфатному буфері, а потім в 1% розчині чотирьох окису осмію. Після промивання і дегідратації шматочки заключали в епон - 812. З отриманих блоків готували серії напівтонких зрізів, які красили толуїдиновим синім на фосфатному буфері. Отримані результати показують, що губна залоза новонародженої людини складається з 4 - 5 формацій епітеліальних структур, які можна виділити в якості залозистих часточок. В слизовій оболонці губи вони розміщуються досить вільно, тому що відокремлені значними прошарками рихлої волокнистої сполучної тканини. До складу окремої часточки губної залози новонародженої людини входить від 2 до 3 міжчасточкових протоків, в кожній з яких відкривається кілька вставних протоків.
Ключові слова: новонароджена людина
губні залози
епітеліальні компоненти
структурна організація
новорождённый человек
губные железы
эпителиальные компоненты
структурная организация
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/9309
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра анатомії людини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Dein_1997_3.pdf546,08 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.