Спосіб спектрофотометричного визначення концентрації сульфідів у продуктах харчування тваринного походження

Анотація

Використання даного методу дозволяє оцінювати безпечність та якість харчових продуктів рослинного та тваринного походження за рахунок визначення концентрації сульфід-іонів у досліджуваних зразках. Метод дозволяє контролювати вміст сульфідів у сироватці крові при використанні препаратів-донаторів сульфідних груп або препаратів, до складу яких входять амінокислоти із сульфідною групою, що запобігає розвитку небажаних ефектів та передозуванню.

Опис

Ключові слова

сульфіди, продукти харчування, спектрофотометрія

Бібліографічний опис

Спосіб спектрофотометричного визначення концентрації сульфідів у продуктах харчування тваринного походження : реєстр № 49/9/23/ О. Є. Акімов, А. О. Микитенко, В. О. Костенко, О. В. Катрушов, Н. В. Соловйова, А. В. Міщенко // Перелік наукової (науково–технічної) продукції, призначеної для впровадження досягнень медичної науки у сферу охорони здоров’я. – Київ, 2023. – Вип. 9. – С. 75–76.