Спосіб спектрофотометричного визначення концентрації фторидів у продуктах харчування рослинного та тваринного походження

Анотація

Використання даного методу дозволяє оцінювати безпечність та якість харчових продуктів рослинного та тваринного походження за рахунок визначення концентрації іонів фтору у досліджуваних зразках. Метод дозволяє контролювати вміст фторидів у сироватці крові при використанні препаратів фтору для ендогенної профілактики карієсу, що запобігає розвитку небажаних ефектів та передозуванню.

Опис

Ключові слова

Фториди, продукти харчування, спектрофотометрія

Бібліографічний опис

Спосіб спектрофотометричного визначення концентрації фторидів у продуктах харчування рослинного та тваринного походження : реєстр. № 36/8/22 / О. Є. Акімов, В. О. Костенко, О. В. Катрушов, Н. В. Соловйова, А. В. Міщенко, Ю. М. Гришко, С. В. Денисенко // Перелік наукової (науково-технічної) продукції, призначеної для впровадження досягнень медичної науки у сферу охорони здоров’я. – Київ, 2022. – Вип. № 8. – С. 50–51.