Смак, смакова чутливість та їх зміни при користуванні стоматологічними протезами

Ескіз недоступний

Дата

2023

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

ПП «Астрая», Полтава

Анотація

Монографія присвячена актуальній проблемі практичної стоматології – впливу стоматологічних протезів, конструкційних матеріалів на стан тканин порожнини рота та організм пацієнта в цілому, а безпосередньо – змінам смаку, смакової чутливості при користуванні знімними пластинковими протезами. У монографії на підставі проведених нами досліджень наведене теоретичне узагальнення і нове клініко-лабораторне вирішення актуального наукового завдання, яке полягає у оптимізації діагностичного процесу з встановлення змін смакової чутливості у період адаптації пацієнтів до знімних пластинкових протезів із акрилатів на основі даних про клініко-морфологічний стан смакових рецепторів, отриманих шляхом дослідження порогу смакової чутливості в різні терміни адаптації, та створення моделі пошкодження смакових рецепторів у щурів. Матеріал монографії розрахований на викладачів профільних кафедр закладів вищої медичної освіти, аспірантів, лікарів-інтернів, слухачів циклів підвищення кваліфікації, практичних лікарів-стоматологів.

Опис

Ключові слова

Бібліографічний опис

Давиденко В. Ю. Смак, смакова чутливість та їх зміни при користуванні стоматологічними протезами : монографія / В. Ю. Давиденко, М. Я. Нідзельський, Г. М. Давиденко. – Полтава : ПП «Астрая», 2023. – 163 с.