Історичні аспекти становлення і розвитку кафедри терапевтичної стоматології ВДНЗ України «Українська медична стоматологічна академія»

Ескіз недоступний

Дата

2016

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Вищий державний навчальний заклад України «Українська медична стоматологічна академія»

Анотація

За 95 років існування кафедри її співро-бітники виконали і захистили 5 докторських і 70 кан-дидатських дисертацій. За результатами наукових досліджень співробіт-ники кафедри за період існування кафедри терапе-втичної стоматології опублікували понад 1500 дру-кованих праць у вітчизняних і закордонних провід-них наукових фахових журналах та збірниках нау-кових праць; отримали понад 100 патентів, 6 авто- рських прав на твір, підготували, опублікували і впровадили в практичну діяльність лікарів-стоматологів майже 30 методичних рекомендацій, понад 20 нововведень, 35 інформаційних листів. Вийшли друком 5 монографій. Науковці кафедри протягом усього періоду існу-вання кафедри беруть активну участь у роботі чис-ленних міжнародних з'їздів, конференцій країн СНД та далекого зарубіжжя, де виголошено понад 500 доповідей. Активно працює на кафедрі студентський нау-ковий гурток. За результатами наукових досліджень студенти щорічно виступають із доповідями на конференціях молодих учених і студентів. Активних членів студентського науко-вого товариства кафедра рекомендує на наукову роботу, і вони поповнюють викладацький склад кафедри терапевтичної стоматології. Успіхи кафедри в розробці проблем стоматології стали можливими завдяки цілеспрямованому комплексуванню зі співробітниками інших кафедр академії, ВНЗ України, наукових та лікувальних установ, що дало можливість на сучасному науковому і методичному рівнях вивчати аспекти етіології, патогенезу численних стоматологічних захворювань, розробляти сучасні методи їх лікування і профілактики й активно впроваджувати їх у практичну діяльність лікарів-стоматологів. Усе це сприяє підвищенню якості підготовки молодих спеціалістів і покращенню лікувально-профілактичної допомоги населенню.

Опис

Ключові слова

історія розвитку кафедри терапевтичної стоматології, наукова та навчально-методична робота, організаційно-начальна робота, конкурс серед студентів

Бібліографічний опис

Петрушанко Т. О. Історичні аспекти становлення і розвитку кафедри терапевтичної стоматології ВДНЗ України «Українська медична стоматологічна академія» / Т. О. Петрушанко, А. К. Ніколішин, Н. М. Іленко // Український стоматологічний альманах. – 2016. – № 1 (Т. 1). – С. 7–10.