Іващенко, Олена ДмитрівнаНікозять, Юлія БорисівнаНазаренко, Ельвіра АнатоліївнаКонєва, Юлія ВолодимирівнаПохитон, Олег ОлександровичIvaschenko, O.Nikozyat, Yu.Nazarenko, E.Konyeva, Yu.Pokhyton, O.Иващенко, Елена ДмитриевнаНикозять, Юлия БорисовнаНазаренко, Эльвира АнатольевнаКонева, Юлия ВладимировнаПохитон, Олег Александрович2018-03-212018-03-212015-03-18Оцінка якості та безпечності меду за органолептичними та фізико-хімічними показниками / О. Д. Іващенко, Ю. Б. Нікозять, Е. А. Назаренко [та ін.] // Актуальні проблеми теорії і практики експертизи товарів : матеріали IІ міжнародної науково-практичної інтернет-конференції, Полтава, 18–20 березня, 2015. – Полтава : ПУЕТ, 2015. – С. 254–256.https://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/6934Мед має масу корисних властивостей, але в деяких випадках він може принести шкоду здоров’ю людини. Цінні властивості меду зумовлені його складом: крім цукрів (глюкози і фруктози) і води мед містить масу необхідних людині мікроелементів (залізо, йод, магній, калій, кальцій та інші), а також вітаміни, які є біогенними стимуляторами. Але при нагріванні вище 60ºС, мед втрачає абсолютно всі свої корисні якості і може навіть викликати отруєння, бо за таких умов в ньому утворюється оксиметилфурфурол –дуже отруйна речовина. Крім цього, для деяких людей мед та інші продукти бджільництва є алергенами, здатними викликати напад бронхіальної астми, загострення шкірних захворювань, навіть анафілактичний шок. Мед досить дорогий продукт, і тому його часто фальсифікують, додаючи цукор, воду і т. дukмедвологістьдекстриникрохмальhoneyhumiditydextrinsstarchмедвлажностьдекстриныкрахмалОцінка якості та безпечності меду за органолептичними та фізико-хімічними показникамиAssessment of the quality and safety of honey according to the organoleptic and physico-chemical parametersОценка качества и безопасности меда по органолептическим и физико-химическим показателямThesis