Іващенко, Олена ДмитрівнаКопанцева, Лариса МиколаївнаКалашник, Костянтин ЮрійовичIvaschenko, O.Kopantseva, L.Kalashnyk, K.Иващенко, Елена ДмитриевнаКопанцева, Лариса НиколаевнаКалашник, Константин Юрьевич2018-03-202018-03-202014-03-18Іващенко О. Д. Визначення фізико-хімічних та мікробіологічних показників якості житнього хліба / О. Д. Іващенко, Л. М. Копанцева, К. Ю. Калашник // Актуальні проблеми теорії і практики експертизи товарів : матеріали І міжнародної науково-практичної інтернет-конференції, Полтава, 18–20 березня, 2014. – Полтава : ПУЕТ, 2014. – С. 180–183.https://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/6931Хліб є основним постачальником вуглеводів - головного енергетичного компонента їжі. Він містить у собі поживні речовини, необхідні людині. У хлібі є білки, вуглеводи, вітаміни груп В, РР, мінеральні сполуки, наприклад життєво важливі організму солі кальцію, заліза, фосфору. І що ще важливіше, хліб має рідкісну властивість – він не приїдається, не може набриднути людям. Хліб – практично єдиний продукт, який не втрачає своєї привабливості, зберігає здатність залишатися корисним, навіть якщо його використовують у їжу не відразу. Якщо хліб зачерствіє, він усе одно корисний для харчування людини. Сьогодні хлібом людина майже наполовину вдовольняє потребу організму у вуглеводах, на третину – в білках, понад половину – вітамінів групи В, солях фосфору і заліза. Хліб на 30% покриває нашу потреба у калоріях. Деякі вчені вважають, що властивість хліба викликати в людини почуття ситості залежить від глютамінової кислоти, котра міститься в білкових речовинах хліба та відіграє важливу роль у процесах обміну в організмі. Цим, на думку фахівців, пояснюється прагнення голодної людини вгамувати голод насамперед хлібними продуктамиukкислотністьвологістьмікробіологічний аналізacidityhumiditymicrobiological analysisкислотностьвлажностьмикробиологический анализВизначення фізико-хімічних та мікробіологічних показників якості житнього хлібаDetermination of physico-chemical and microbiological indicators of quality of rye breadОпределение физико-химических и микробиологических показателей качества ржаного хлебаArticle