Акімов, Олег ЄвгеновичМикитенко, Андрій ОлеговичКостенко, Віталій ОлександровичКатрушов, Олександр ВасильовичСоловйова, Наталія ВеніамінівнаМіщенко, Артур Володимирович2023-05-082023-05-082023-03-20Спосіб спектрофотометричного визначення концентрації сульфідів у продуктах харчування тваринного походження : реєстр № 49/9/23/ О. Є. Акімов, А. О. Микитенко, В. О. Костенко, О. В. Катрушов, Н. В. Соловйова, А. В. Міщенко // Перелік наукової (науково–технічної) продукції, призначеної для впровадження досягнень медичної науки у сферу охорони здоров’я. – Київ, 2023. – Вип. 9. – С. 75–76.https://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/20823Використання даного методу дозволяє оцінювати безпечність та якість харчових продуктів рослинного та тваринного походження за рахунок визначення концентрації сульфід-іонів у досліджуваних зразках. Метод дозволяє контролювати вміст сульфідів у сироватці крові при використанні препаратів-донаторів сульфідних груп або препаратів, до складу яких входять амінокислоти із сульфідною групою, що запобігає розвитку небажаних ефектів та передозуванню.ukсульфідипродукти харчуванняспектрофотометріяСпосіб спектрофотометричного визначення концентрації сульфідів у продуктах харчування тваринного походженняOther