Makhoul, SarahNikozyat, Y. B.Макхул, СараНікозять, Юлія Борисівна2021-06-022021-06-022021-05Makhoul S. Population food habits and the impact of the nature of nutrition of the ecological environment (UA-CIV) / S. Makhoul, J. B. Nikoziat // Хімія, біотехнологія, екологія та освіта : матеріали V Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конференції. – Полтава, 2021. – С. 78–82.https://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/16021Econutrition establishes a link between environmental factors and human health, and consists in particular of studying the interactions between agriculture, ecology and human nutrition. Food choice approaches are used to improve and diversify diets. The article considers the main points of the peculiarities of the population's nutrition and their ecological impact in such countries as Ukraine and Côte d'Ivoire.Екологічне харчування встановлює зв'язок між факторами навколишнього середовища та здоров'ям людини, і полягає, зокрема, у вивченні взаємодії між сільським господарством, екологією та харчуванням людини. Підходи до вибору їжі використовуються для вдосконалення та урізноманітнення раціонів. У статті розглядаються основні моменти особливостей харчування населення та їх екологічного впливу в таких країнах, як Україна та Кот-д'Івуар.eneconutritionecological impactfood choicesекологічне харчуванняекологічний впливвибір харчових продуктівPopulation food habits and the impact of the nature of nutrition of the ecological environmentArticle