Назаренко, Ельвіра АнатоліївнаІващенко, Олена ДмитрівнаНікозять, Юлія БорисівнаРябенко, Єлизавета РоманівнаNazarenko, E. A.Ivaschenko, O. D.Nikozyat, Yu. B.Ryabenko, Y. R.Назаренко, Эльвира АнатольевнаИващенко, Елена ДмитриевнаНикозять, Юлия БорисовнаРябенко, Елизавета Романовна2017-12-122017-12-122016-03-16Результати аналізу фізико-хімічних показників якості молока згущеного незбираного з цукром / Е. А. Назаренко, О. Д. Іващенко, Ю. Б. Нікозять, Є. Р. Рябенко // Актуальні проблеми теорії та практики експертизи товарів : матеріали ІІІ міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., 16–18 березня 2016 р. – Полтава, 2016. – С. 263–264.УДК 658.62-047.37https://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/4175Згущене молоко (розмовні варіанти: згущівка, згущенка, згущонка, згущик) – це концентрований висококалорійний молочний продукт, одержаний зі свіжого молока і вершків шляхом згущення та консервування його цукром або стерилізацією. Ідея отримання молока, яке загущено, була запропонована у 1810 році французом Ніколя Аппером. З великої кількості солодощів згущене молоко, мабуть, сама корисне. Воно зберегло кальцій, молочний білок, в ньому не використовуються дріжджі, підсилювачі смаку або барвники, як у деяких інших солодощах (тістечка, цукерки, мармелад, цукерки тощо).Мінус згущеного молока в тому, що воно містить величезну кількість цукру. Продукт дуже жирний і калорійний – якщо ви з’їдаєте вміст банки за раз, то ваш організм поповниться аж на 1200 ккал. Це для дорослого дуже багато, а для дітей тим більше. Рада дієтологів – не вживайте згущене молоко, як самостійне ласощі. Краще використовувати його в комбінації з іншими продуктами – фруктами, ягодами або додавати в чай або каву. А щоб не втратити корисні властивості згущеного молока і не нашкодити своєму організму, потрібно вміти правильно вибирати цей продукт.ukмасова частка вологимасова частка жирукислотністьmass fraction of watermass fraction of lipidsacidityмассовая доля влагимассовая доля жиракислотностьРезультати аналізу фізико-хімічних показників якості молока згущеного незбираного з цукромResults of analysis of physico-chemical indicators of quality of condensed whole milk with sugarРезультаты анализа физико-химических показателей качества молока сгущенного цельного с сахаромArticle