Копанцева, Лариса МиколаївнаІващенко, Олена ДмитрівнаСоломаха, Владислава Анатоліївна2024-05-272024-05-272024Копанцева Л. М. Дослідження вмісту вітаміну С у фруктах йодометричним методом /Л. М. Копанцева, О. Д. Іващенко, В. А. Соломаха // Хімія, біотехнологія, екологія та освіта : зб. матеріалів VІІІ Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., м. Полтава, 15–16 травня 2024 р. – Полтава : ПДАУ, 2024. – С. 137–139.https://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/23876Аскорбінова кислота, або вітамін C, має значний вплив на кров та клітини тканин організму людини через свою антиоксидантну дію. Головними природними джерелами аскорбінової кислоти є свіжі фрукти та овочі. Але під час термічної обробки продуктів (тривале кип‘ятіння, тушкування), довгого вимочування овочів та фруктів перед вживанням, кількість вітаміну С знижується. Знаючи, найбільший вміст вітаміну С, можна збалансувати власний раціон, для отримання щоденно необхідної кількісті вітамінного заряду.ukйодометричний методантиоксидантна діяаскорбінова кислотаДослідження вмісту вітаміну С у фруктах йодометричним методомArticle