Бажан, Євгеній АнатолійовичБажан, Евгений АнатольевичBazhan, Y.Бажан, А. Г.2017-12-152017-12-152007Екологічні загрози харчуванню сучасної людини / А. Г. Бажан, Є. А. Бажан // Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України : матеріали Всеукр. студентської наук.-практ. конф. – Полтава : Астрая, 2007. – С. 172–175.https://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/4368Гармонійний розвиток людини, її здоров'я, тривалість життя багато в чому пов'язані з характером харчування.Харчування за всю історію існування людства завжди було най-сильнішим і найстійкішим фактором середовища, яке здійснювало постійний вплив на стан його здоров'я. Вибираючи собі їжу, людина віддає перевагу тій, до якої вона звикла, найсмачнішій, гарно оформленій, нерідко здобреній гострими приправами, іноді їжі, що легко засвоюється організмом. В останні роки все гостріше постає питання не про те, що їсти, не завдаючи шкоди організмові, бо стан здоров'я людей, працездатність їх, опірність хворобам, тривалість життя значною мірою залежать від режиму харчування.ukЕкологічний стан навколишнього середовища та шляхи його оптимізації екологічні загрози харчуванню сучасної людиниOther