Єрошенко, Галина АнатоліївнаЛисаченко, Ольга ДмитрівнаГригоренко, Альона СергіївнаШевченко, Костянтин ВасильовичДонець, Ілона МиколаївнаЖага, Олена МиколаївнаЕрошенко, Галина АнатольевнаЛисаченко, Ольга ДмитриевнаГригоренко, Алена СергеевнаШевченко, Константин ВасильевичДонец, Илона НиколаевнаЖага, Елена НиколаевнаYeroshenko, H. A.Lysachenko, O. D.Grigorenko, A. S.Shevchenko, K. V.Donets, I. N.Gaga, E. N.2021-12-282021-12-282021Морфометрична характеристика судин резистивної ланки слизової оболонки 12-палої кишки щурів при дії комплексу харчових добавок / Г. А. Єрошенко, О. Д. Лисаченко, А. С. Григоренко [та ін.] // Topical issues of modern science, society and education : proceedings of 1 International scientific and practical conference, Kharkiv, Ukraine, August 8–10, 2021. – Kharkiv, 2021. – С. 106–109.978-966-8219-85-6https://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/17313Харчова добавка не вважається харчовим продуктом, але додається до продукту з технологічною метою в процесі виробництва і стає його невід'ємною частиною. При аналізі вмісту харчових добавок у продуктах встановлено, що найпошириніші добавки, які використовують в харчовій промисловості є глутамат натрію, нітрит натрію та Понсо -4R. Сучасні наукові публікації не розкривають повної картини їх дії, так як дослідження їх впливу розглянуті у окремому вигляді, однак вони найчастіше всього використовуються у комплексі.ukхарчова добавкапросвіт судинрезистивної ланкадванадцятипала кишкагемомікроциркуляторне руслослизова оболонкапищевая добавкапросвет сосудоврезистивное звенодвенадцатиперстная кишкагемомикроциркуляторное руслослизистая оболочкаfood supplementvascular lumenresistive linkduodenumhemomicrocirculatory tractmucous membraneМорфометрична характеристика судин резистивної ланки слизової оболонки 12-палої кишки щурів при дії комплексу харчових добавокArticle001.1