Проніна, Олена МиколаївнаБілаш, Сергій МихайловичОлексієнко, Владислав Віталійович2022-10-242022-10-242021-05-19Морфологічні аспекти перебудови структурних компонентів ясен при дії на нихкомплексу хврчових добавок (анатомо-експериментальне дослідження) / О. М. Проніна, С. М. Білаш, В. В. Олексієнко // Морфологічні аспекти сучасної медицини та стоматології : матеріали наук.-практ. конф., присвяченої 85-річчю з дня народження професора М. С. Скрипнікова у рамках святкування 100-річчя з дня заснування Полтавського державного медичного університету, м. Полтава, 19–20 травня 2021 р. – Полтава, 2021. – С. 74–75.https://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/19258У наш час, коли постійно зростає потреба у кількості продуктів харчування, виробники знаходить різні способи для прискорення виробництва і збільшення терміну зберігання продукції. У вирішенні цих завдань промисловцям допомагає застосування різних хімічних речовин. Їхня кількість у харчовій продукції строго регламентується як вітчизняним законодавством, так і міжнародним. Але, навіть за дотримання допустимого рівня харчових хімічних добавок у продуктах харчування, їх регулярне потрапляння в організм може сприяти появі алергічних реакцій, виникненню та розвитку патологічних змін органів та систем людського організму.ukморфологічні аспектихарчові добавкиглутамат натріюМорфологічні аспекти перебудови структурних компонентів ясен при дії на нихкомплексу хврчових добавок (анатомо-експериментальне дослідження)Thesis