Стрижак, Діана ОлександрівнаStryzhak, D. O.2023-02-212023-02-212022Стрижак Д. О. Використання пектину у медицині / Д. О. Стрижак // Матеріали міжнародної науково-практичної конференції «Методика навчання природничих дисциплін у середній та вищій школі» (XXVІІІ Каришинські читання), (м. Полтава, 26–27 травня 2022 р.) / За заг. ред. проф. М. В. Гриньової. – Полтава : Астрая, 2022. – С. 201–202.https://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/20134Пектин широко використовується завдяки особливій здатності утворювати нерозчинні комплекси та виводити з організму людини токсичні метали і радіоактивні ізотопи. Крім того, пектин здатний сорбувати та виводити з організму біогенні токсини, ксенобіотики, анаболіки, продукти метаболізму і біологічно шкідливі речовини, що накопичуються в організмі. Він визнаний в більшості країн як цінний харчовий інгредієнт, який не має обмежень щодо застосування.ukпектинтоксинивикористанняВикористання пектину у медициніArticle373.5.016:5+378.016:5](062)