Копанцева, Лариса МиколаївнаПапеян, Карен АрсеновичKopantseva, L.Papeyan, K.Копанцева, Лариса НиколаевнаПапеян, Карен Арсенович2017-12-112017-12-112016-03-16Копанцева Л. М. Дослідження за фізико-хімічними показниками йогуртів вітчизняних виробників / Л .М. Копанцева, К. А. Папеян // Актуальні проблеми теорії та практики експертизи товарів : матеріали ІІІ міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., 16–18 березня 2016. – Полтава, 2016. – С. 239–240.https://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/4152Йогурт за останні роки набув величезної популярності в усьому світі. Високий вміст поживних речовин зумовлюють надзвичайну корисність йогуртів з точки зору раціонального харчування. Але далеко не всі йогурти є корисними. Все залежить від його складу, в якому головними складовими повинні бути молоко і особливі йогуртові бактерії. Без цих бактерій вся корисність йогурту зводиться до нуля, він просто перетворюється на звичайний смачний десерт. Також далеко не всі виробники при виробництві цього продукту дотримуються норм, а це, в свою чергу, призводить до погіршення якості. Отже, ми повинні знати, що нам пропонують українські виробники йогурту. Мета дослідження: встановлення якості йогуртів вітчизняних виробників.ukкрохмальсахарозабензойна кислотаstarchsucrosebenzoic acidкрахмалсахарозабензойная кислотаДослідження за фізико-хімічними показниками йогуртів вітчизняних виробниківStudy of physico-chemical properties of yoghurts of domestic producersИсследования физико-химических показателей йогуртов отечественных производителейArticle