Осипенко, Євгенія ВалеріївнаТрибрат, Тетяна Анатоліївна2017-12-152017-12-152014-04-17Осипенко Є. В. Особливості харчування населення України та їх вплив на здоров’я / Є. В. Осипенко, Т. А. Трибрат // Науковий потенціал майбутніх лікарів – запорука здорової нації України : тези доп. 70-ї ювілейної Всеукр. студентської наук. конф., 17 квітня 2014 р., м. Полтава. – Полтава, 2014. – С. 16–17.https://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/4379Враховуючи важливу роль аліментарних чинників у формуванні здоров'я, необхідне регулювання та контроль якості і безпеки продуктів харчування на рівні норм міжнародного законодавства в галузі харчування. Освіта та інформування громадськості про здорове харчування в школах, на робочих місцях, в магазинах, об'єктах громадського харчування впливає на звички харчування. Роботу медичного персоналу закладів первинної ланки охорони здоров'я необхідно спрямовувати на проведення ефективних освітніх заходів з метою підтримання здорових навичок харчування, пропагування сучасних науково обґрунтованих дієтологічних рекомендацій, що відповідають поняттям раціонального харчування, сприяють налагодженню здорового харчування і знижують ризик виникнення аліментарно зумовлених захворювань.ukОсобливості харчування населення України та їх вплив на здоров’яThesis