Жукова, Татьяна АлександровнаЖукова, Тетяна ОлександрівнаZhukova, T. A.Pochernjaeva, V. F.Vasko, L. N.Vasko, M. Y.Почерняева, Виктория ФедоровнаПочерняєва, Вікторія ФедорівнаВасько, Лариса НиколаевнаВасько, Лариса МиколаївнаВасько, Марина ЮріївнаВасько, Марина Юрьевна2017-11-162017-11-162017Профілактика імунозалежних захворювань за допомогою пробіотиків кисломолочних напоїв / В. Ф. Почерняєва, Л. М. Васько, Т. О. Жукова, М. Ю. Васько // Актуальні питання медицини і біології : матеріали наук.-практ. конф., м. Полтава, 30.05.–01.06. 2017. – Полтава, 2017. – С. 116–117.https://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/2972Позитивний ефект досягається як шляхом введення живих клітин лактобактерій безпосередньо в організм людини так і шляхом використання, цих мікроорганізмів у складі заквасок при отриманні продуктів харчування, у тому числі на основі молока. Оздоровлюючий ефект в значній мірі обумовлений біологічно цінними властивостями спеціально підібраних для цих цілей культур молочнокислих бактерій і біфідобактерій.ukПрофілактика імунозалежних захворювань за допомогою пробіотиків кисломолочних напоївПрофилактика иммунозависимых заболеваний с помощью пробиотиков кисломолочных напитковThesis