Григоренко, Альона СергіївнаЄрошенко, Галина АнатоліївнаШевченко, Костянтин ВасильовичЛисаченко, Ольга ДмитрівнаВаценко, Анжела ВолодимирівнаУлановська-Циба, Наталія АркадіївнаРябушко, Олена БорисівнаКінаш, Оксана В'ячеславівнаКлепець, Олена Вікторівна2023-02-092023-02-092022-10Субмікроскопічні зміни стінки дванадцятипалої кишки щурів в нормі та при поєднаній дії комплексу харчових добавок на ранніх термінах спостереження / А. С. Григоренко, Г. А. Єрошенко, К. В. Шевченко [та ін.] // Сучасні проблеми вивчення медико-екологічних аспектів здоров’я людини : матеріали наук.-практ. інтернет-конф. з міжнар. участю, Полтава, 11–12 жовтня 2022 р. – Полтава, 2022. – С. 17–19.https://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/19989Харчові добавки зазвичай не вважаються харчовим продуктом, але додаються до них з технологічною метою в процесі виробництва та у результаті стають невід'ємною їх частиною. Повідомляється про побічні реакції на харчові добавки у дітей та вплив харчових добавок, штучних підсолоджувачів на мікробіом кишечника людини та його здатність до ферментації волокон. Згідно проведеного нами дослідження на вміст харчових добавок у продуктах вітчизняного та закордонного виробництва найбільш частіше використовуваними добавками були глутамату натрію, нітриту натрію та Понсо 4R.ukСубмікроскопічні зміни стінки дванадцятипалої кишки щурів в нормі та при поєднаній дії комплексу харчових добавок на ранніх термінах спостереженняThesis