Жалій, Богдан Олександрович2024-05-272024-05-272024Жалій Б. О. Фенольні кислоти у прополісі: хімічний аналіз та потенційні корисні властивості / Б. О. Жалій // Збірник наукових праць Міжнародної науково-практичної конференції, (Полтава, 13–14 березня 2024 р.) / М-во освіти і науки України, Полтав. нац. пед. ун-т ім. В. Г. Короленка [та ін.] – Полтава : Редакційно-видавничий відділ ПНПУ імені В. Г. Короленка, 2024. – С. 18–19.https://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/23874Прополіс, натуральна субстанція, яку виробляють бджоли, відомий своїми різноманітними корисними властивостями для здоров'я людини. Одним з ключових компонентів прополісу є фенольні кислоти, які відіграють важливу роль у забезпеченні його антимікробних, протизапальних та антиоксидантних властивостей. Для кращого розуміння цих сполук та їхнього впливу на організм людини, необхідно провести хімічний аналіз фенольних кислот у прополісі. Фенольні кислоти у прополісі представляють собою важливу групу хімічних сполук, які відіграють ключову роль у забезпеченні його лікувальних властивостей. Хімічний аналіз цих сполук дозволяє краще зрозуміти їхню природу та потенційні корисні властивості для здоров'я людини.ukфенольні кислотипрополісхімічний аналізкислоталікувальні кислотиФенольні кислоти у прополісі: хімічний аналіз та потенційні корисні властивостіArticle