Мустафіна, Галія Міркатівна2022-06-102022-06-102021Мустафіна Г. М. Особливості структурної організації гепатоцитів за умов комбінованого впливу харчових добавок в експерименті / Г. М. Мустафіна // УМСА – століття інноваційних напрямків та наукових досягнень (до 100-річчя від заснування УМСА) : матеріали Всеукр. міждисциплінарної наук.-практ. конф. з міжнар. участю, присв. 100-річчю заснування Української медичної стоматологічної академії, м. Полтава, 8 жовтня 2021 р. – Полтава, 2021. – С. 114–116.https://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/18576Метою роботи було вивчення в експерименті метричних характеристик гепатоцитів білих щурів після введення в раціон комплексу харчових добавок (глютамату натрію, нітриту натрію, понсо 4R) протягом чотирьох тижнів. За результатами дослідження додавання в стандартний раціон лабораторних тварин комплексу харчових добавок протягом 4 тижнів призводить до помітної зміни метричних характеристик печінкових клітин. Зміни розмірних характеристик ядер гепатоцитів спостерігаються після короткочасного введення в раціон комплексу харчових добавок (протягом 7 діб), розмірні характеристики печінкових клітин помітно змінюються при більш тривалому (протягом 4 тижнів) експериментальному впливі.ukструктурна організація гепатоцитіввпливу харчових добавокекспериментОсобливості структурної організації гепатоцитів за умов комбінованого впливу харчових добавок в експериментіThesis